Verhaal door René van DensenEr is een boel stennis in  Sint Isidorushoeve. In de hoeve van boer Doeve hebben boeven toegeslagen. Ze stalen zijn computer, zijn collectie antieke schroeven, en zijn wagen. Dergelijks verwacht je eerder in Schagen, maar daar doet men nu blaasproeven en boeven laten zich niet belagen. Vette pech voor boer Doeve, die bedroefde groeven in zijn gelaat toelaat. Waar de boeven nu vertoeven is een raadsel, want de boeven zijn foetsie. De boeven deden poef en waren feitelijk aan het poeven. Ze lichtten vluchtig de hoeven. Met nauwkeurig sporenonderzoek en DNA-proeven poogt de politie de boeven nu achterna te zoeven.

Een beetje boef blijft behoorlijk bezig met bewegen. In scherp contrast met de straatagenten die snoeven van het idee fysiek achter boeven te moeten jagen. We hebben daarvoor een wagen, zeggen ze stroef, om vooral maar niet te hoeven oefenen. En zo vertoeven ze hun dagen in de patrouillewagen en slagen er niet in de boeven af te troeven. De politiek pruttelt tegen deze polemische plichtontduiking van de politie en presseert prangende prestatieveranderingen. Maar ondertussen zijn de boeven er van tussen.

In Doel, waar je de kern nog kunt proeven, schuilen de boeven en bestuderen de schroeven. Ze bezitten beduidend weinig benul van de waarde van de wentelnagels en werpen de waardevolle verzameling weg. De vervaltijd van de vreemde voorwerpen is verwaarloosbaar waardoor boer Doeve waarschijnlijk voorgoed verstoken blijft van zijn verzameling schroeven. Het is bedroevend, meneer, en dat mag u best weten.

Share Button

Door Rene van Densen

Schrijver, dichter en mafkees René van Densen publiceert niet alleen op internet. Er zijn ook boekjes van hem te koop in zeer gelimiteerde oplagen (en hij doet niet aan tweede drukken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *