Ninja


Verhaal door René van DensenEr zit een ninja in de wachtkamer, zegt de doktersassistente. Verstoord kijkt de dokter op. Hij wil grappen hoe ze dat kan weten. Ninjas zijn immers meesters in zich verbergen. De enige geloofwaardige ninja in een wachtkamer is er eentje die je niet kunt zien. Hij heeft geen zin in grapjes vandaag dus zegt hij het niet. Traag bromt hij iets over binnenvragen. De doktersassistente hangt op. Even later loopt de ninja zijn praktijkruimte binnen. De dokter staat op en schudt de hand van de ninja. Dan vraagt hij wat er aan de hand is.

De ninja gaat zitten en zegt niks. Dat is niet behulpzaam, meent de dokter. Zo komen we er niet. Hij vraagt of de ninja ergens klachten van ondervindt. Stoïcijns staart de ninja voor zich uit. Geen woord. Dit schiet niet op, denkt de dokter. Hij besluit zelf dan maar de ninja te onderzoeken en staat op. Als hij naar de ninja toeloopt, kijkt deze hem strak aan. De dokter staat prompt muisstil. Hij schrikt een beetje. Nu durft hij de ninja niet te onderzoeken. Voorzichtig gaat hij terug in zijn stoel zitten. Een lastige kwestie, dit, besluit hij. En dat op een woensdag.

De ninja pakt een appel uit zijn zak en begint die te schillen. Dan snijdt hij de appel in partjes en stopt het klokkenhuis terug in zijn zak. Traag eet hij de partjes op. De klok aan de wand tikt. De dokter had altijd al een hekel aan woensdagen, maar nu helemaal.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *