Boodschappen


Verhaal door René van DensenIk moet vandaag de boodschappen doen. Vanwege mijn luie natuur moeten er heel veel boodschappen gedaan worden. Mijn nieuwe woning staat op een mooie locatie met veel natuur en nul supermarkten in de buurt. Mijn bezoekjes aan de supermarkt hebben steeds grotere intervallen. En de lading boodschappen die ik meesleep wordt steeds groter.

Ik ben blij dat ik geen vriendin heb. Mijn denkbeeldige vriendin zou waarschijnlijk eisen dat er vaker boodschappen gedaan werd. En vaker de afwas gedaan werd. En dat de rotzooi van de probleempoes en de logeerhond opgeruimd werd. En dat de was vaker gedaan werd. En dat er vaker stofgezogen werd. In dit huis bevinden zich vier stofzuigers. Één is van mij. Ik heb hem sinds ik hier woon pas één keer aan gehad.

Ik kijk naar de wolken die zorgen dat het vandaag iets minder heet is dan gisteren. Ik vraag de wolken of zij niet even de boodschappen voor me kunnen doen. Dan geef ik ze wel het geld mee. De wolken denken er even over na en zeggen dan dat ze niet kunnen. Ze zijn aan het werk. Ze moeten nog de hele dag drijven. Ik heb medelijden met de wolken. Ik heb vrij vandaag. Ik drink een biertje in de zon. Dit is het laatste blikje in huis. Ik ga maar eens naar de supermarkt.

Oorspronkelijk geschreven op 3 augustus 2013, de logeerhond-saga dreigde verloren te gaan in de Facebook archieven

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *