Die ene hele goede grap van Willem

Verhaal door René van DensenWe stonden er eigenlijk een beetje van versteld. Niet dat Willem nooit grappig was, maar dit was wel heel erg spitsvondig. Wat een grap ! Spontaan associeerden we erop door en iedereen lachte zich een kriek rond de terrastafel. Het was nat en koud maar ons gelach was warm. En de grap was droog genoeg.

Ja, en daar zit je dan de volgende dag. Wat was de grap ook alweer ? Hij was echt, écht enorm lollig. Die ene hele goede grap van Willem. Het ging voor de verandering eens niet over de drie verloren WK’s. Dat maakt het wel lastig om me te herinneren waar de grap wél over ging. Want Willem met de WK trauma’s heeft het normaal gezien bijna alleen over zijn WK trauma’s. En niet over waar die ene hele goede grap van Willem over ging.

Ik krab wat aan mijn schedel. Weet het echt niet meer. Ik kan het natuurlijk Willem even vragen, via een mailtje of zo. Willem onthoudt alles. Willem weet ongetwijfeld nog die ene hele goede grap van Willem wel. Maar ik ga het niet vragen. Het is suf om naar die ene goede grap te gaan lopen vragen. Zo goed kan hij niet zijn geweest. Anders wist ik hem nog wel. Die ene goede grap van Willem. Wat een kutgrap was dat zeg. Laat maar hoor.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *