De spullen

Verhaal door René van DensenDe spullen waren weer met meer dit jaar. Samen zitten de spullen rond de tafel. Voor de spullen waren de afgelopen twaalf maanden goed geweest. Voor de spullen wel, ja. Likkebaardend zitten ze klaar. Met hun bestek te hameren. De spullen hadden honger. Het jaarlijkse spullenfeest breekt aan, en de spullen willen genieten. Ze hebben er het hele jaar door hard genoeg voor gewerkt.

Daar komt de entree: de vrouw des huizes. Ze is verwerkt in een lichte broccoli-soep. De spullen snuiven de heerlijke geur van de soep gretig op. En dan vallen ze aan. De soep wordt slurpend en grommend verorberd. In minder dan geen tijd is de pan leeg. En de spullen hebben nog steeds honger. Door naar het hoofdgerecht. Daar komt de heer des huizes, op een schaal. Appel in de mond. Wederom vliegen de spullen erop af. Alle manieren zijn vergeten en vetklodders en stukken vlees vliegen in het rond. Ze plakken tegen de muren.

De kinderen worden tenslotte als toetje opgediend. Ook die gaan er smakelijk door. De spullen peuteren tussen hun tanden met de kleine kinderbotjes. Ze zouden zich zorgen kunnen maken, nu de mensen verorberd zijn, of ze volgend jaar nog wel iets te eten zouden hebben. Maar dat is nu niet interessant. Nu hebben de spullen zichzelf eens goed verwend. En daar gaat het om. Het is tenslotte spullenfeest !

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *