Als plots de wegen woningen worden

Verhaal door René van DensenAls plots de wegen woningen worden. Stel u voor. Het is niet vergezocht. Het aantal daklozen is enorm gestegen, en die leven zogezegd toch echt ‘op straat’. Dus zijn de wegen nu woningen. Dan kunt u niet meer rijden. Met uw vroemvroem. Ik ook niet hoor. Met mijn dringdring. We kunnen dan overal misschién nog door als we heel lief kijken. En als we als vervoersmiddel de stapstap kiezen.

Plots files aan het voetgangerslicht. Die stel ik me er als eerste bij voor. Er gaat vroeg of laat iemand een toeter uitvinden voor bij het voetgangerslicht. Om frustratie te toeteren. Toeterdetoet. En omdat zo’n ding onhandig is om mee te torsen, komt er vast wel een toeterarmband. Of een toeterpet. Of een toeter-app.

Schuifelen we dan, met z’n allen, over de stoep. En die daklozen glunderend op hun enorme weg. Zeeën van ruimte, maar ja, daar wonen zij nu. Hier moeten we het mee doen. Enkele nog niet onthaaste zakenmannen beginnen van onmacht aan de bakstenen van de lege huizen te rukken. De stenen laten niet los. De stenen zijn ommurwbaar. De leegstand dient te worden beschermd. Beschermd tegen al dat straat- en stoepgajes.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *