Ebolala


Verhaal door René van DensenSinds zijn benedenbuurvrouw heeft geklaagd, is het gedaan met de gezellige avondjes bij de Opperpater thuis. We zitten daarom vanavond maar weer met z’n allen in mijn woonkamer, in Club Blini. Ik heb maar één buurman, en die klaagt nooit over geluidsoverlast, aangezien hij zelf regelmatig muziek draait op een volume waar mijn koffiekopjes van rammelen. De Opperpater vraagt of we een film gaan kijken want hij heeft er zin in. Ik zeg dat we dat straks doen, want over een half uurtje komt een bekende van ons op TV. Oh ja, knikker, zegt de Opperpater. Hij had dezelfde vraag tien minuten geleden ook al gesteld. Ik verwacht dat hij het over tien minuten weer vraagt. Het is geen vergeetachtigheid; hij wil gewoon veel liever een film kijken.

We wachten tot een vriend van ons, de veelbelovende schrijver, op TV komt. Hij was uitgenodigd voor een TV-programma, ’tenzij de actualiteit er weer tussenkomt’. Wanneer het programma begint, zien we zijn gezicht en weten dus alvast zeker dat hij langs zal komen. Opluchting, direct gevolgd door een geïrriteerd wachten tot de andere onderwerpen klaar zijn. Duurt lang… Ze hebben het over ebola. De Opperpater vraagt of we anders een film kunnen gaan kijken. Ik merk op dat het woord ebola eigenlijk heel lief klinkt. Zacht. Een beetje vrolijk, zelfs. Ik zing ‘ebola’ op het refrein van ‘volare’. Iedereen moet lachen.

En dan komen de eigen vondsten. Obladie, oblada, ebolaaaaa, laaaa… En ‘viiiiivaaa ebolaaa’. En (smokkelen hoort erbij) ‘her name was Ebola, she was a showgirl’. Ga zo maar door. Bij de eerste grappen schudt de Opperpater het hoofd, zoals het hondje van Loekie de Leeuw altijd deed. Maar al snel komt hij met eigen vondsten. De sprong naar ‘Lola’ was niet vergezocht maar wekt toch veel hilariteit. Zo gaan we nog even door met de ebolala tot ineens onze vriend, de veelbelovende schrijver op de teevee komt. We moeten zwijgen en luisteren. Onze vriend is nu aan het woord. Stil neuriën we nog de melodie van ‘Lola’ na.

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.