Bijna


Verhaal door René van DensenHet duurt nog maar een paar uur. Dan is het eindelijk zo ver. Ik staar uit het raam. Het voelt alsof ik elke wolk al talloze keren eerder heb gezien. De wijzers van de klok gaan al bijna achteruit. Schiet op, tijd ! Ik loop wat heen en weer door het huis. Daar win ik een minuut mee. Het is verschrikkelijk. De zenuwen, vooral. Wat als hij tegenvalt ? Dat kun je natuurlijk nooit zeker weten. Kan best. Zeker als je er al zo lang op wacht. Ik kijk uit het woonkamerraam. Het is net of ik alle voorbijgangers al talloze keren eerder heb gezien.

Ik maak koffie en wat eten. Geen pieppiepmaaltijd: ik doe mijn best om écht iets te koken. Misschien dat dat ook nog wat tijd kan helpen overbruggen. Het helpt niet dat ik een kater heb. De hele wereld kruipt stroperig. Ik heb onvoldoende ingrediënten in mijn koelkast voor bijna alles dat ik me kan bedenken. Even denk ik na, met de deur open. Ik kán natuurlijk even boodschappen doen. Is ook tijdrovend. Maar zo ver wil ik ook weer niet gaan. Niet op een lege maag. Het wordt een ei. Op brood. Dat ligt in de vriezer. Ei met kaas. Man, wat heb ik daar ineens ook een zin in.

Ik smul. Het ei ligt tussen twee boterhammen op mijn bord en dampt. Het smaakt goed. Ik kan dit wel. Dit wel. Kauwend op het laatste beetje van deze lunch strek ik me uit op de bank. Ik kijk naar het plafond. Het is net of ik dit plafond al talloze keren eerder heb gezien. Hoe lang wacht ik nu al ? Ongeveer zo lang als een gemiddelde zwangerschap, reken ik uit. Lang. Om te wachten. Op een film. Maar vandaag ga ik ‘m zien. Met mijn goede vriend, de Opperpater. In de bioscoop. Bijna zover. Enorm veel zin in. Ik boer een eiergeur. Hola, denk ik, terwijl ik op de klok kijk. De tijd vliegt ineens. Als ik niet uitkijk, moet ik me zo nog haasten ook. Die eeuwige haast ook altijd. Bijna wil ik niet eens meer naar de film. Als het zo moet. Laat maar: ik denk het wellicht te snel en te vaak.

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.