Verhaal door René van DensenIk wou alleen maar een ventilator. Een goedkope. Het wordt nog meer zomer deze zomer, en mijn vorige goedkope ventilator is op. Het eerste zomerslachtoffer. Dus ik loop de goedkopespullenwinkelketenwinkel binnen. Even, éven, een ventilator halen. Dat valt vies tegen. Sinds mijn zware concentratieproblemen vorig jaar begonnen, vind ik niet alles meer op dezelfde plek als waar ze horen te staan. Een beetje alsof het universum stukjes mist. Dat is natuurlijk niet zo: ik mis stukjes. Het universum is er nog best okee aan toe. Dat gaat mij wel overleven. Garantie afsluiten niet nodig.

Ik loop rond en rond in de winkel maar ik zie niet wat ik zoek. Geen ventilator. Geen ventilator ? Dat kan niet, beslis ik, en ik loop nog een rondje. De verschrikkelijke muziek schettert rechtstreeks mijn kop in. Een of andere Nederlandstalige rapper met een zoveelste gemakzuchtig, inhoudsloos liedje. Ik begin me er dusdanig aan te storen, dat de verkoopboodschap die het riedeltje onderbreekt, aanvankelijk welkom is. Maar dan zijn er plots ook jengelende kinderen. Een paar maar, maar ze zijn luid. Ze gillen en maken allemaal felle, onvoorspelbare geluiden. De hoek van de winkel waar ze niet zijn en waar ik heenvlucht, staat dan weer vol met mensen met een heel plat, lokaal accent. Ook erg.

Ik probeer me te concentreren. Ventilator, ventilator. Deze hoek van de winkel is de verkeerde. Nergens een ventilator. Maar de kindergeluiden worden luider. En talrijker. Ik durf niet te kijken. De accentmensen kijken wel. Hun ogen worden groter. Ik draai me om. De kinderen vormen inmiddels één grote, dreigende muur die op onze hoek van de winkel af komt. Hun onvoorspelbare geluiden vormen inmiddels een onheilspellende geluidenbrij. Hoog torent de kindermuur nu al boven ons uit. De kinderen kijken heel sinister. Voor hen uit blijkt de rapper te lopen. Hij brult zijn teksten agressief naar ons toe, in een microfoon die hij scheef ondersteboven houdt. Hij zwaait heel breed met zijn vrije arm.

Ik wou alleen maar een ventilator.

Share Button

Door Rene van Densen

Schrijver, dichter en mafkees René van Densen publiceert niet alleen op internet. Er zijn ook boekjes van hem te koop in zeer gelimiteerde oplagen (en hij doet niet aan tweede drukken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *