Gil


Verhaal door René van DensenDe Opperpater en ik kijken naar een film waar een jonge blonde vrouw in speelt. En een hele grote aap. De aap oogt de ene keer als een man in een rubber pak, de andere keer nog best realistisch. Ik zeg dat de film eigenlijk best oud is. De hoofdrolspelers zijn inmiddels zo ongeveer aan hun pensioen toe. De Opperpater beaamt verschillende dingen terwijl hij bier drinkt en staart naar de toen nog prachtige jonge blonde actrice.

“Ik was tien toen deze film uitkwam, knikker,” zegt hij. Ik lach. “Ik was min twee,” vergeljk ik. De Opperpater gaat even hardop hoofdrekenen hoe oud ik dan ben. “Dan ben je nog in de prime of your life,” beweert hij. “Ik heb nog tot mijn negenendertigste gehandbald.” Ik slik een grapje over ‘hand’ en ‘ballen’ in. De Opperpater zou er wel mee kunnen lachen, maar ik heb zelf gewoon een beetje last van het warme weer. Mijn bloed kookt. Dat van de grote aap op het beeldscherm trouwens ook. Hij loopt, enorm de lucht in torenend, op de vastgebonde blondine af. En dan dat iconische moment, dat hij haar vastgrijpt, dat ze gilt, dat ze flauwvalt. Wow.

Ik zeg dat ik deze film als kind heb gezien. “Hoe kan dat nou, knikker,” bromt de Opperpater, “net zei je dat je min twee was.” Ja, niet in de bioscoop, zeg ik. Op de teevee. En ik vond het enorm geil allemaal. “Heb je je toen er ook bij afgetrokken,” vraagt de Opperpater. Nee, dat gebeurde een paar jaar later pas, vul ik aan. Ik kreeg gewoon een stijve. Doodeng was dat: er groeide ineens zomaar wat. De Opperpater lacht. Nee maar echt, zeg ik. Zo is alles zoals het normaal is, en zo zit daar ineens zo’n gegroeid ding. Ik vond het bizar eng en hoopte telkens maar dat het snel weer weg zou gaan. Dat het niet zo zou blijven. De Opperpater zegt dat mijn verhalen over mijn vroegere ontluikende seksualiteit altijd ontroerend zijn om naar te luisteren. Ik hoor hem niet en denk nog altijd terug. Ik mompel: stel dat ik buitenkom, en mijn fiets opeens een auto is. Dat idee. Wie zou daar niét bang van worden ?

De Opperpater loopt op me af en geeft me een knuffel. Ik gil en val flauw.

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.