Geniaal


Verhaal door René van DensenOp het terras heb ik nog een geniaal verhaal. Uiteráárd heb ik op het terras nog een geniaal verhaal. Ik weet nog hoe ik me voelde: het was het briljantste verhaal dat ik ooit bedacht had. Dat ik dit mooie thema nog nooit eerder had aangekaart ! Zo prachtig, zo elegant, zo verdomde waar. Ik praat met twee vreemden. Eigenlijk weet ik dat als ik met twee vreemden praat, en dat het zelfs een vurig gesprek is, dat ik gewoon dronken ben. Het gaat over iets uitdragen. Of dat nog wel individueel is, of, och, weet ik het. Ik roep vanalles en ik vind het geniaal.

’s Ochtends vind ik het vooral geniaal dat ik weer heelhuids thuis ben beland, mét fiets. Vrijheid is een griezelig goedje in mijn handen. Ik zal immer de limieten aftasten. Katerig pulk ik aan mijn achterdeur. Die achterdeur is eigenlijk ook geniaal. Ik zeg tegen de achterdeur dat hij geniaal is, en in stilte beaamt die dat. Dan slenter ik de tuin in. Ook de tuin is geniaal en ontvangt dat compliment. De planten buigen nederig bij mijn slurre woorden. Ik roep het naar de vis in de vijver, die verschrikt wegzwemt. Die kan blijkbaar niet omgaan met de druk die zijn genialiteit met zich meebrengt.

De eerste man die ik op straat tegenkom, kan dat ook niet. Maar ik krijg wel een geniale klap op mijn gezicht. Even lach ik. Dan krijg ik een ronduit briljante stomp in mijn bakkes. Ik val om. Ik lach nog steeds. Dit is echt geniaal. En het houdt niet op. Hoe meer ik de genialiteit van de situatie bewonder, hoe meer klappen ik krijg. Hoogbegaafde mensen zijn toch een tikje moeilijk in de omgang, hoor. Maar dat geeft niet, want ze zijn tegelijkertijd geniaal.

Het is toch verdomme wel geniaal, of niet soms ?

  • Ik vind dit maar een stomme poll, ook. (100%, 1 Votes)
  • Nee, dit is poep. Dit is kaka. Dit lust mijn hond niet. (0%, 0 Votes)
  • Ja, maar ook weer niet. EIgenlijk helemaal niet. Eigenlijk gewoon nee. Nee, dit is poep. (0%, 0 Votes)

Total Voters: 1

Laden ... Laden ...

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *