Verhaal door René van DensenU heeft er ongetwijfeld ook wel eentje, maar deze is helemaal van mij. Mijn Boze Vriend. Misschien wil hij ook met u nog wel vriendjes worden, maar dat betwijfel ik. Mijn Boze Vriend legt niet veel contacten. Hij walgt van vrijwel alle mensen die hij nog niet kent. Heilig is hij ervan overtuigd dat ze de moeite niet waard kunnen zijn. Anders had hij ze inmiddels wel onder zijn schaarse vrienden gevoegd. Er is een reden dat hij u niet kent, en dat ligt helemaal aan u. Vindt mijn Boze Vriend. Hij veracht u, ronduit. Bovendien zal u waarschijnlijk wel stinken. Of geld lenen en nooit meer terugbetalen. Mijn Boze Vriend wil niets met u te maken hebben. U bent allemaal hetzelfde.

Kwaad staart hij om zich heen, naast me op het terras. Van de week was hij nog boos op een voetbalwedstrijd, maar in feite deugt het hele toernooi, sterker, het hele spél niet, vindt hij. Ik en mijn Boze Vriend zitten in de zon en hij weet alvast zeker dat we verschrikkelijke huidkanker zullen krijgen. Het bier is ook niet de juiste temperatuur. En ik had van hem moeten controleren of ik wel genoeg wisselgeld kreeg. Ik ben echt superstom, vindt mijn Boze Vriend. Ik zou meer moeten doen zoals hij. Nu zijn mijn Boze Vriend en ik al zoveel jaar vrienden, en nog heb ik niet door hoe het moet. Mijn Boze vriend wordt wel een beetje moedeloos van me. Ik ben een ronduit hopeloos geval, zegt mijn Boze Vriend.

Dan, heel even, klaart het gezicht van mijn Boze Vriend op. Een opluchting, neigend naar blijdschap, strekt zich uit over zijn gelaat. Het rimpelt sierlijk alle ingesleten kwaadheid weg. Ik zie het verbaasd gebeuren. Mijn Boze Vriend stráált. Ik kijk mijn ogen uit in dit ene, volslagen unieke moment, en vraag me af waar deze historische euforie vandaan komt. Lang hoef ik niet te wachten op het antwoord. Mijn Boze Vriend laat een heel trage, hard toeterende scheet. Even blijft hij in zijn opluchting hangen. Dan wuift hij de lucht weg. Dat was ik niet, zegt mijn Boze Vriend. Dat was u.

Geef maar toe

  • Ja, sorry. Bonen in tomatensaus. (50%, 2 Votes)
  • Nee, u bent abuis. Het was mijn hond. (50%, 2 Votes)

Total Voters: 3

Laden ... Laden ...

Share Button

Door Rene van Densen

Schrijver, dichter en mafkees René van Densen publiceert niet alleen op internet. Er zijn ook boekjes van hem te koop in zeer gelimiteerde oplagen (en hij doet niet aan tweede drukken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *