empty_dvd_coverDe videotheekman blijft het vreemd vinden dat ik binnenloop nu in feite vrijwel al zijn klanten wegblijven. Maar ik hou er nog wel van om te snuffelen. En ik heb een pasje. Ik snuffel ook graag in de ‘volwassenenhoek’. Ik heb thuis enkel een kat, geen vrouw, dus ik mag alles. Waarom zou je jezelf dan de gekkigheden van de tettenplanken ontzeggen ? Ik geniet met enige regelmaat van de excessen die ik er aantref. Zo was er al eens een blond, getatoeëerd dwergmeisje dat door een enorme neger gepaald werd terwijl ze allerlei racistische kreten bleef slaken. Die film mag van mij in het werelderfgoed bewaard blijven. Stel je voor, dat toekomstige generaties deze beelden niet meer zouden kunnen absorberen. Of een ander juweel van een paar jaar geleden: Granny Is A Tranny III. Puur goud. U hoort het, ik kan mijn plezier wel op bij de videotheekman.

Maar vanmiddag trof ik iets dat al mijn verwachtingen oversteeg. Ik betastte het doosje voorzichtig. Ja, het was toch echt écht. Jemig. Dikke laag stof. Niemand heeft deze film durven huren. Ik snap het wel. Die titel schrikt af. En niet te weinig. Zeg nou zelf: Gerbils Ate My Baby. Zelfs een vunsveteraan als ik moet even slikken. Toch huur ik hem. De videotheekman kijkt even verbaasd dat hij deze film hééft. Maar vooruit, ik mag hem mee. Scheve blik. Nu ben ik, naast raar, ook een smeerlap. Och. De videotheekman mag van me denken wat hij wil. In een discreet zakje sleep ik het kleinood mee naar huis. Zo benieuwd.

Maar toen zag ik de film. Oei. Ik wil niet teveel in detail treden. Maar het is verdomd illegaal. Bestialiteit. Minderjarigenseks. Het was verschrikkelijk. Een marteling om naar te kijken. Ook slechte lenzen en belichting. En die téksten, man man. Ik heb er het allerbeste mee gedaan dat je voor de mensheid kunt doen: de dvd vernietigd. Ik riskeer nu een grote boete. Dus ga ik niet meer naar de videotheekman. Ik wacht geduldig tot hij op de fles gaat. Dan is die boete ook weg.

Share Button

Door Rene van Densen

Schrijver, dichter en mafkees René van Densen publiceert niet alleen op internet. Er zijn ook boekjes van hem te koop in zeer gelimiteerde oplagen (en hij doet niet aan tweede drukken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *