Brief aan een organisator (2)


turnhout-sprekende-ezelsLieve Wim,

Dank nog voor je lieve woorden na mijn vorige brief. Het doet me deugd te horen, dat je de tandenborstel die je eigenlijk wou weggooien, voor me bewaart wanneer ik moet onderduiken na mijn komende optreden. Niet elke organisator zou mij een schuilplaats voor de authoriteiten aanbieden. Toch wil ik het even over jouw evenement hebben.

Niet dat ik niet kom, gekkie. Natuurlijk kom ik. Ik kan nu immers met een gerust hart alles flikken dat ik wil: ik heb een schuilplaats. Bij jou, Wim, vinden ze me nooit. Ik kan zelfs gewoon hier, openbaar, vermelden dat ik bij jou onderduik. Komt niemand achter. De politie is zó dom, Wim. Bovendien leest bijna niemand deze site. Ik kijk wel eens naar de statistieken, dan zie je dat meteen.

En, zoals ik de vorige keer al schreef: ik kan jou hier wel Wim noemen, maar zo heet je helemaal niet. Of toch wel ? Of toch niet ? Ziezo, nu weten de mensen het niet zeker meer. Dan kiezen ze normaliter voor ‘niet’. Aldus, ‘niet Wim’, ik kom gewoon, en bij jou vinden ze me nooit, want ze kunnen niet achterhalen wie jij bent.

Je spreekt met veel humor over het groezelige Vlaamse stadje waarvan je tot niet lang geleden Stadsdichter was. Mag ik dat zeggen, Wim ? Euh, ik bedoel natuurlijk ‘niet Wim’. Enfin. Dat was net op tijd. Toch vind ik het een bijzonder stadje, ook al kots jij er op. Ik heb dat op mijn beurt weer met mijn huidige verblijfstad, zoals je weet. Die jij op jouw beurt leuk vind.

Nu moet je weten, ‘niet Wim’, dat ik heel veel van mijn tijd verdoe met onzin. Dat komt ongetwijfeld als een verrassing. Zo zocht ik enkele dagen geleden nog naar de langste bandnaam ter wereld. Ik kwam eerst uit bij een Duitse band, Ostzonensuppenwürfelmachenkrebs. Die bestaan gewoon. Ik verzin dit niet. Nu bestaat er ook een band genaamd I Wrote Haikus About Cannibalism in Your Yearbook. En een band genaamd Satans Penguins. Ik wil maar zeggen, er zijn gekke namen genoeg in de muziekwereld. Sleepytime Gorilla Museum. Afghanistan Banana Stand. Wheezing Porno Goldfish. Little People in Big Pocket Land. Alabama Thunderpussy. Soothing Sounds For Baby. Die laatste is een verschrikkelijk moeilijk te vinden punkrockband. Uiteraard.

Toch kan het langer dan Ostzonensuppenwürfelmachenkrebs. De langste bandnaam zonder spaties is Paracoccidioidomicosisproctitissarcomucosis. Even oefenen, en dan nonchalant eens aan de bar vragen of ze die willen draaien. Als spaties mee mogen tellen, dan is er nog een langere bandnaam: Gore 55. Dat klinkt niet lang, maar die naam is de korte versie.

De volledige bandnaam is Intracerebrally Consuming Cephalalgia Through The Cranium Macerating Debrisfucked Manure Ingested Remains Of The Mindfucked Cataplexic Wicked Mankind Whom Fistfucked The Progenies From The Deepest Depths Of The Analmaggot Raped Human Pieces Of Erotic Shitmasses Which Gave Birth To Worthless Eunuchs As Travesty For Cumstained Whorefaced Sluts Enslaved By This Stupid Society Full Of Fetal Garbages.

Ik denk dat hun manager gewoon Gore 55 aanhoudt. Of je zult de manager van déze band zijn, en dan een hotelreservering moeten doorbellen: Ungl’Unl’Rrlh’Chchch. “Ja, ik speel sinds kort bij een band.” “Oh, vertel, welke ?” “Momentje, even een glas water halen.”

Ik dwaal af. Oh ja. Ik zoek dus naar onzin. Eigenlijk het grootste deel van de dag. Gekke dingen die niemand zich afvraagt. Zo vroeg ik me af, of dat logo van dat stadje van jou, niet Wim, dat logo met dat hert, of dat wel het echte logo was. Dus ik de archieven in. Zoekerdezoek. Zeeën van tijd, zolang niemand zo stom is mij aan te nemen.

En bam ! Kijk nou wat ik gevonden heb. Het oorspronkelijke stadslogo. Ergens Middeleeuwen. En dat ziet er helemaal niet uit als een hert, als ik heel eerlijk mag zijn. Dat ziet er toch verdacht veel uit als hoe jouw evenement heet. Dus wil ik weten, misschienwelofnietWim: wist jij dit stiekem al ? Want ik heb hard moeten zoeken, tochnietWim. Dus als je dit al wist, wellichtwelWim, dan stijg je danig in mijn achting. Danig, Wim, danig. Ik zie je volgende maand.

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.