Verhaal door René van DensenMijn leven is zo verlopen dat ik nu optreed met een fietsbel. Het is een mooie fietsbel hoor, daar niet van, maar het voelt toch een beetje voor schut. Sta je daar. Met zo’n fietsbel. Ding ding. Hij zegt ook niet echt veel. Ik ratel hele reeksen prachtige woorden af, hij: ding ding. Nou nou. Snel verdiend, denk ik zo. Zo’n fietsbel heeft het maar makkelijk in het leven. Telkens een dingetje of twee en we hebben het weer gehad. Zelfs mijn geïrriteerde gedachten erover bevatten meer woorden. Zou de fietsbel in dingdings denken ?

Een beetje deurbel heeft het al zwaarder. Dat is vaak een ding dong. Of een dingedingdongdingdong. Soms is het een bzzzzrrrrrrrt. Die zijn heel irritant. Maar zelfs dat is nog meer werk dan een ding ding. Probeer het maar eens. Bzzzzrrrrrrrt. Ding ding. Zeg het maar eens hardop, allebei. Ja, zie je wel ? Overigens sorry als nu het hele kantoor of de volle coupé je heel gek aankijkt. Maar ik moest eventjes mijn punt duidelijk maken.

De fietsbel heeft gelukkig weinig kapsones. Dat had er nog bij moeten komen. Dat hij een privéchauffeur naar het optreden wou, of dat hij een eigen trailer wil. Dat hij per se ‘het talent’ genoemd wil worden. Met z’n ding ding. Maar dat is dus allemaal niet zo. Hij doet gewoon zijn ding ding. Hij leeft echt enkel voor dat belletje. Meer hoeft er niet te zijn. Ontroerend eigenlijk, mijn fietsbel. Ja, het is toch best een mooie.

Share Button

Door Rene van Densen

Schrijver, dichter en mafkees René van Densen publiceert niet alleen op internet. Er zijn ook boekjes van hem te koop in zeer gelimiteerde oplagen (en hij doet niet aan tweede drukken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *