Piewpiewpiewfilm


Verhaal door René van DensenHet volgende programma is een piewpiewpiewfilm. Ik heb daar geen bezwaar tegen, een piewpiewpiewfilm op mijn beeldscherm. Je zou zelfs kunnen stellen dat als er tenminste een piewpiewpiewfilm op teevee is, ik de wereld een leukere plek vind. Dat, of een voetbalwedstrijd die het bekijken waardig is. De rest van de tijd is de teevee redelijk zinloos. Geef me echt maar een piewpiewpiewfilm of een goede balstrijd of het weerspiegelend zwart. Dan ben ik blij met het bakbeest van nutteloosheid.

Er valt post op de mat. Post is ook weer zoiets. Tenzij je iets besteld hebt, omdat de winkels niet handig waren, is de post zoiets dat vorige eeuw handig was. Meestal brengt het rekeningen. Gelukkig niet meer op maandag. De maandag is er leuker op geworden sinds ze daarmee stopten. De dinsdag is iets kwijtgeraakt. Maar gelukkig heeft nog niemand een liedje geschreven over dinsdag. Komt wel. Geef mensen genoeg tijd en op elke dag die genoeg stoort komt een lied. Ze zingen het vrolijk en graag want die dag wordt kassa.

Ondertussen speelt de piewpiewpiewfilm maar voort. De piewpiewpiewfilm heeft een heleboel piewpiew. De ene man doet piew, de andere man doet piew. Zo vliegen de piews heen en terug, zoals dat hoort in een piewpiewpiewfilm. Iemand neemt dekking. Jamaarho. We gaan geen dekking nemen in de piewpiewpiewfilm. Je moet een realistisch risico lopen om gepiewpiewd te worden, anders slaat de piewpiewpiewfilm nergens op. In het pad van de piewpiew vluchten dus, mensen. Hoppakee. Anders had je net zo goed in een romkom kunnen zitten. Je zit in een piewpiewpiewfilm. Gedraag je ernaar.

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *