No Guts No Glory

U heeft allemaal geld. U bulkt ervan. Ik weet het zeker. Ik hoor u hier bulken. Daarom vandaag: een sponsorpoging. Ik schrijf deze tekst, en per woord doneert u een cent aan Stichting No Guts No Glory. Zie de link. Een cent; wat is nou een cent ? Niet veel, maar we zijn nu al de vijftig cent voorbij. Jahaa, dat gaat snel. Voor je het doorhebt, zitten we zometeen al aan de euro. Maal tweehonderdnegenenzestig lezers, dat is een mooi begin. Nu nog niet hoor. Bijna. We zitten bijna aan de eerste hele euro. Nog eventjes… Ja, nu ! Één euro.

Potver, denkt u. Wat heb ik nou weer toegezegd. Die René kan moeiteloos alinea na alinea vol lullen en daar gaan mijn zuurverdiende centen. Nou… moeiteloos is een groot woord hoor, mensen. Tien letters. Geen kattepis. Acht letters. Het valt reuze mee, met dat moeiteloos. Ik zit me ook door dit tekstje heen te sleuren momenteel. Maar het is voor het goede doel. Wees blij dat ik vraag me per woord te sponsoren. Niet per letter. Dan zou zo’n woord als moeiteloos ineens erg hard gaan. Nu valt het nog mee. Je krijgt tenminste wat te lezen voor je euro.

Kijk, het is ook niet alsof ik nu even honderden alinea’s ga schrijven. Ik moet ook zelf nog wat andere dingen doen vandaag. Kom nou. Ik kan wel schrijven en schrijven, zelfs al is het voor het goede doel, maar het houdt ergens op hoor. Sowieso leest niemand het meer als ik dit stuk veel te lang maak. Dat is nu eenmaal een internetwaarheid. Maar erger nog, het toch al magere tekstje zou er danig onder lijden. Dan krijg je dat ik maar idiote woorden blijf toevoegen, gewoon om de teller op te krikken. Alleen maar voor uw broodnodige geld.

Maar ja, anderzijds wil je wel iets kunnen doen voor mensen met kanker. Die de ballen hebben om een niet vergoede behandeling in het buitenland te ondernemen. Dus je moet wat, als schrijver. Er lopen mensen voor deze stichting de marathon, of naar Rome, gesponsord. Er is gesponsord bier gezopen. Oke, toegegeven: daar heb ik ook meters gemaakt. Maar je wil dus iéts doen. Het eindbedrag van deze tekst maak ik uiteraard zelf ook over. Dus dat is al één. Ik heb er dus ook mezelf mee, met al die ingetypte woorden. En geef en passant zelf het goede voorbeeld.

We gaan vandaag gewoon voor vijf euro. Afhankelijk van waar u woont en uitgaat, amper drie bier of op sommige plekken zelfs maar één bier. Natuurlijk is het niet niéts; anders schreef ik dit voor niets. Dat doe ik al élke dag. Vandaag doen we het verdomme gewoon even anders. Als deze alinea af is, zitten we aan de vijfhonderd woorden. Tegen dat u de tekst uitgelezen heeft, heb ik de vijf euro al gestort. Wat houdt u nog tegen ? U weet wat de muggen zeggen, immers: Alle beetjes helpen. En heel veel beetjes zijn een forse zak met geld.

Share Button

Door Rene van Densen

Schrijver, dichter en mafkees René van Densen publiceert niet alleen op internet. Er zijn ook boekjes van hem te koop in zeer gelimiteerde oplagen (en hij doet niet aan tweede drukken).

2 gedachten over “Sponsorpoging”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *