Verhaal door René van DensenAls ik wakker word, blijkt de buitenwereld mijn hoofd te belegeren. Een reusachtige hoeveelheid buitenwereld valt me aan. Maar dan hebben ze buiten mijn kop gerekend. Daar komt een buitenwereld niet zomaar in. Zelfs niet met alle geweld van de wereld. Mijn hoofd onderhoudt een gezonde handelsrelatie met de buitenwereld, maar daar blijft het bij. De volle verdediging wordt nu dan ook ingezet.

Onmiddellijk worden de oogleden half gesloten en wordt er een grote hoeveelheid oogkroet aangebracht. Die krijgt de buitenwereld niet zomaar meer open. Alle breinactiviteit wordt teruggeschroefd tot de meest basale functies. En defensief steekt mijn haar alle kanten op. Ik ben een bastion van mijn eigen leefwereld. Buitenwereld, pas maar op.

In het midden van mijn hoofd zit een minstreel op een pleintje te tokkelen. Hij zingt, ter herinnering van allen, het lied van het plaatsje Wakker. Wakker is beroemd om de vergissing de buitenwereld binnen te laten. En we weten allemaal hoe dat afliep. Een gewaarschuwd hoofd telt voor twee.

Share Button

Door Rene van Densen

Schrijver, dichter en mafkees René van Densen publiceert niet alleen op internet. Er zijn ook boekjes van hem te koop in zeer gelimiteerde oplagen (en hij doet niet aan tweede drukken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *