Golden Mile


Verhaal door René van DensenWel in een vrij troosteloos stadje, dat wel. Overal hangen ’te koop’ bordjes, en naar Belgische standaarden zijn veel gevels hier op standje ‘alles opgegeven’ aan het hangen. En toch is het er leuk. Ik kom er graag. Enkele vrienden zeiden dat ze ook graag eens mee gingen. Dus gaan we met een groep. En aangezien we allemaal van drinken houden, gaan we een kroegentocht doen. Gemodelleerd naar de film The World’s End: een Golden Mile. Oftewel – 12 cafés, 12 bier. Ik heb de toer uitgestippeld. Er is zelfs een mooi routekaartje ontworpen. Met vakjes om de cafés af te vinken. Alsof we de tel kwijt zouden raken. Het gezelschap is illuster. De man die alle WK trauma’s compleet heeft. De man die eindelijk zijn boek af heeft. De man die telkens het hele land op de kast krijgt. Ik. En De Opperpater. Vijf vrienden. Vijf kameraden. Vijf drinkebroeders. Vijf stoere kerels tegen de hele wereld. Met elk een glas in de hand.

De Opperpater belt. De dag voor we gaan. Hij heeft slecht nieuws. Hij mag niet mee van zijn moeder. De busreis terug is te lang, werpt hij tegen. Daar hadden we allang aan gedacht. Hijzelf ook. Het was zijn eerste bezwaar. Verschillende opties zijn uitvoerig onderzocht. Pissen in een pot of fles. Halverwege uitstappen, een cafétoilet bezoeken en het dertiende biertje drinken tot de volgende bus. Er schijnen zelfs van die vrouwenluiers te zijn. Voor mannen. Kortom, hier kwamen we wel uit. En al maanden keken we hiernaar uit, de Opperpater incluis. Maar hij heeft het last minute weer aan zijn moeder verteld. En die heeft het hem verboden.

Zijn moeder verbood ook dat ik over hem zou schrijven. Van zijn moeder mag hij ook niet drinken. Al dat bier in zijn koelkast is ‘voor de gasten’. Die allemaal hun eigen bier moeten meebrengen tegenwoordig. De man die telkens het hele land op de kast krijgt, heeft de Opperpater wel eens een rasopportunist genoemd. De Opperpater zegt sorry. De Opperpater zegt dat het ’toch maar van café naar café naar café’ was. De Opperpater laat zich niet overtuigen. De Opperpater hangt op.

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.