Nadat Ik Er Niet Meer (uit Luisterend en Stuimig)


NADAT IK ER NIET MEER

Wie heeft er
nee, wie als eerste
mijn woning leeggeroofd
nadat ik er niet meer
Was

Wie woont er
nee, wie inmiddels
op vloeren waar ik leefde
totdat ik er niet meer
Was

Wie slaapt er
nee, wie er het warmst
onder nieuwe dekens op bedden
staand op waar het mijne
Was

Wie woont er
nee, wie heeft er
nee, wie slaapt er
Waar eerst ik nog
Was.

Tijdens de lockdown leest dichter René van Densen elke dag een gedicht voor uit zijn dichtbundels. In navolging van Gert Vanlerberghe’s Balkonnenvrees heeft hij deze reeks Keukenvrees gedoopt. Op deze manier kunnen blinden en slechtzienden ook wat van zijn poëzie meekrijgen en hebben het bijkomende voordeel dat ze René zelf niet kunnen zien. De bofferds.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *