Bezijdens De Liefde (uit Papierpulp in Spe)


BEZIJDENS DE LIEFDE

Laat me bezijn
Bezijdens de liefde
Begaan met bekomen
Doordrongen bedrocht.

Laat me bedwalen
Bezijdens de liefde
In de stegen van mijn bestaan
Voetslenterig stap voor stap.

Laat me betoeven
Bezijdens de liefde
Uitgepaste woorden
Met schelle echo’s.

Maar laat me vooral
Bezijdens de liefde.

Tijdens de lockdown leest dichter René van Densen elke dag een gedicht voor uit zijn dichtbundels. In navolging van Gert Vanlerberghe’s Balkonnenvrees heeft hij deze reeks Keukenvrees gedoopt. Op deze manier kunnen blinden en slechtzienden ook wat van zijn poëzie meekrijgen en hebben het bijkomende voordeel dat ze René zelf niet kunnen zien. De bofferds.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *