Collectief SchouderhaarWat kan ik nog aan die titel toevoegen ? Want het staat er eigenlijk al: zondag is het befaamde Collectief Schouderhaar weer eens bijeen, inclusief ondertekende, en dat in de Nederlandse stad Tilburg. Het moet niet gekker worden. Wordt het wel, want het begint allemaal om 16u ’s middags al. Dus vanuit alle windrichtingen valt er op tijd te arriveren, rustig te genieten met een drankje erbij, en bijtijds weer huiswaarts te vertrekken. U heeft nul excuus. Nee, kan me niet schelen. Als u nu niet komt, dan wilt u Schouderhaar gewoon niet zien optreden. Geeft niet hoor, maar wees er dan eerlijk over. Dat het u niets interesseert of Ellen met al haar breekbaarheid op blote voeten haar stoere ziel etaleert. Of Hubert weer boevige spitsvondsten de microfoon inperst. Of Hugo ook dit publiek weer weet te betoveren. Hoe Reinout het geheel met soundscapes, humor en geluid aan elkaar breit. En hoe uw trouwe dichterschrijvermafkees zich zowaar weer in zijn imposante legerjas hijst voor een onvervalste continuering van zijn podiumpersonage. En wat dat laatste betreft: u weet toch hopelijk dat ik eigenlijk geen solo optredens meer doe, hè ? Het is enkel nog Schouderhaar en videos. Dus als u me wilt zien optreden, dan zou ik als ik u was toch zondag maar komen. Naar Tilburg. Want voorlopig is dat het laatste Schouderhaar-optreden in 2016, voor zover op dit moment afgesproken toch.

Dus als ik u er niet zie, ga ik er gewoon van uit dat ik wat u betref het dak op kan met mijn teksten en performances. Dan weten we dat van elkaar. Als u om 16:00 niet in Kim’s Kroeg in Tilburg aanwezig bent, entree gratis, consumpties niet, dan verstaan we elkaar gewoon. Dan weet ik dat ik op u niet hoef te rekenen. Als publiek. Dat ik niks aan u heb. U koopt waarschijnlijk ook al geen boekjes, hè ? Nee zie je wel. Niks heb ik aan u. Ga maar snel weer Candy Crush spelen of zo dan. Kssst.

PS: Zelfs Elco Wareman komt muziek spelen. Als gastmuzikant. U weet wel. Die man die teksten van mij omtovert tot fenomenale liedjes. Nee, wist u niet he, want u komt hier voor het eerst, of niet ? Wel, even een korte rondleiding: dáár is de deur.

Share Button

Door Rene van Densen

Schrijver, dichter en mafkees René van Densen publiceert niet alleen op internet. Er zijn ook boekjes van hem te koop in zeer gelimiteerde oplagen (en hij doet niet aan tweede drukken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *