Afspraken


Verhaal door René van DensenHardop spreek ik met de poes af dat ze zich gedraagt. Ik spreek met mezelf af dat ik wakker ben. Ik spreek een heleboel af en nog zonder koffie. Ik zit aan mijn schrijfbureau en de poes gaat naast mijn laptop liggen. Het irriteert me, ook al doet ze het nog zo lief. De achterdeur is open en nu kan ze nog in de tuin rondrennen. Het is net zoiets als de hele nacht: ze had het volledige huis als speelruimte, gaat ze ergens in mijn directe buurt slapen. Mijn poes is enorm clingy. Ze komt ermee weg omdat het zo’n schatje is, en omdat ik af en toe per ongeluk op haar ga staan. En dan klinkt er zo’n paniekerige miauwschreeuw. Het klinkt gemener dan het is: meestal sta ik op haar omdat ze achter mijn voeten is gaan zitten terwijl ik naar de vijver sta te kijken. En dan doe ik een stap achteruit, en hoppa.

Hardop spreek ik met de koffie af dat die wérkt zometeen. Ik mag even echt niks vergeten. Vind ik zelf. Ik kan niet omkeren. Het is een reis. Misschien is het mijn laatste reis. Ik heb tranen in de ogen, maar dat is waarschijnlijk vanwege het vroege tijdstip. Ik voel me niet emotioneel. En toch. Misschien zou ik het moeten zijn. Het voelt als, minstens voorlopig, mijn laatste reis. Hierna is er geen meer in de planning. Ik weet niet meer hoe het verder moet. Niet wat betreft inkomen, niet wat betreft gekke uitwisselingen, niet wat betreft in mijn favoriete stad zijn. Na deze reis volgt het grote onbekende.

Hardop spreek ik met de bus bij voorbaat af dat hij rijdt. Natuurlijk rijdt hij, maar helemaal óm. Er staan allemaal kleurrijke pleziermachines in de weg. Die hebben de komende tijd voorrang. Het is zomer en tijd voor het volkse zwier- en zwaaifeest. Ik kan niet anders dan het verschrikkelijk vinden. Net als het vroege tijdstip, de koffie, deze laatste reis en het feit dat de poes naast mijn laptop gaat liggen. Ik zeg dat de poes van de tuin moet genieten. NU. ze kijkt me dom aan en likt haar vacht. Daar heb ik dan ook weer niks tegenin te brengen.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *