Wachten (uit U Mag Mij Wegstemmen)


WACHTEN

Een billboard
vroeg me

         Waarom wachten
    op de BMW van morgen ?

Ik had er geen antwoord op paraat.

In de bar
beveelt een okergeel
kartonnen Ricard glas:

         Feel Sunny.

Tussen al dit reclamegeweld
ben ik slechts een barzitten cliché:
Alle mensen zijn vervelend en ik zit SMSjes te deleten.

Tijdens de lockdown leest dichter René van Densen elke dag een gedicht voor uit zijn dichtbundels. In navolging van Gert Vanlerberghe’s Balkonnenvrees heeft hij deze reeks Keukenvrees gedoopt. Op deze manier kunnen blinden en slechtzienden ook wat van zijn poëzie meekrijgen en hebben het bijkomende voordeel dat ze René zelf niet kunnen zien. De bofferds.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *