Lief Dagboek (uit U Mag Mij Wegstemmen)


LIEF DAGBOEK

Vandaag ben ik niet dronken geweest

Ik heb niet op straat staan kotsen

Ik heb geen idiote berichtjes verstuurd

Met mijn grote lompe poten heb ik geen dansvloer geterroriseerd

Ik heb geen urenlange tirades met volstrekte nonsens lopen uitkramen

Ik heb niet in een steeg gepist

Al mijn eigendommen zijn nog intact

En ik ben heelhuids thuisgeraakt

Maar voor morgen hoop ik beterschap

Tijdens de lockdown leest dichter René van Densen elke dag een gedicht voor uit zijn dichtbundels. In navolging van Gert Vanlerberghe’s Balkonnenvrees heeft hij deze reeks Keukenvrees gedoopt. Op deze manier kunnen blinden en slechtzienden ook wat van zijn poëzie meekrijgen en hebben het bijkomende voordeel dat ze René zelf niet kunnen zien. De bofferds.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *