Drie

Verhaal door René van DensenDe terrasbioloog heeft ineens een baard. Willem met de WK trauma’s kijkt er gefascineerd naar. De Opperpater zegt dat hij drie nieuwe moppen kent. Gelukkig is het terras open: het is na drie uur.

Over die baard, zegt de terrasbioloog, doe ik slechts drie weken. Om te scheren, vraag ik. De terrasbioloog lacht. Geweldig, zegt hij. Nee, zegt de terrasbioloog, drie weken om hem zo vol te laten groeien. Alles groeit momenteel, zegt de terrasbioloog trots. Het is oogsttijd, zegt hij, en dan lacht hij weer. Geweldig, zegt de terrasbioloog.

Willem met de WK trauma’s vraagt of de terrasbioloog zijn wildplasboetes al betaald heeft. Allang, zegt de terrasbioloog bezwerend en zelfverzekerd, en sterker, ik presenteer sinds kort een teveliesieprogramma over terrassen en wildplassen. Het heet ‘Terrassen en wildplassen’. Zijn tafelgenoten, ook ikzelf, kijken elkaar even onder de indruk aan – zo zo, de terrasbioloog op tevelisie. De Opperpater kijkt als enige wat ongelovig voor zich uit. Ja ja, zegt de Opperpater, en hij slurpt zijn biersnor op.

Nee, echt waar, zegt de terrasbioloog, en hij lacht wat. Geweldig, zegt hij. Maar serieus, ik kom dus inmiddels op tevelisie. En dan hangt er ook een portret van mij in een galerij. Bovendien, en hij neemt eerst een stevige slok van zijn drankje, ben ik nu de eerste officiële Wildplasambassadeur van Prozacstad.

Jee, zegt Willem met de WK trauma’s. En je boetes afbetaald, en het zal allemaal wel goed betalen ook zeker ? De terrasbioloog lacht. Geweldig, zegt hij. Ja, dat betaalt best aardig, zegt hij, maar natuurlijk wel allemaal zwart. Hij kijkt mij strak aan: dus niets over opschrijven he ! Zijn blik is streng en kwaad. Zonder van blik te veranderen lacht hij, en zegt: geweldig. Ik voel wat koude van binnen en zeg maar snel dat ik dat heus niet doe. Maar daar mag wel wat tegenover staan, voeg ik er vlug aan toe.

De terrasbioloog lacht, zegt: geweldig. Dan wenkt hij de terrasbediende en wijst naar ons. Ober, zegt hij met een olijke nadruk, drie bier ! Hij lacht: Gewéldig.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *