Verhaal door René van DensenOoit zat er een groep wijze oude mannen aan een tafel in Prozacstad. Die zaten daar elke week zichzelf te beraden over de toestandindewereld en na een lang, vloeibaar beraad waren alle toestandindewereldproblemen voorgoed opgelost. Deze week echter was er slecht nieuws voor de toestandindewereldproblematiek.

De oude man die meestal als laatste kwam, zag het als eerste. De rest was namelijk onderworpen aan een keur van andere verplichtingen. De een moest zus. De ander zo. Enkel de laatkomert had geen andere plannen en was als zodanig, bij hoge uitzondering, de eerste.

Maar bij binnenkomst zag hij geen lege tafel waar de Prozactafel-raad aan kon plaatsnemen. Neen. Hij zag een groep jongeren. Erger, een groep jongeren die op een bepaald alcoholpromillage de toestandindewereldproblematiek aan het oplossen zat. Verbaasd ging de Late Man een tafeltje verder zitten. Hij luisterde stilletjes mee.

Het tafeltje beviel hem alleszins niet. De Prozactafel was een grote, imposante tafel. Maar als luistervink moest hij het hiermee doen. En bovendien. de Prozacjugend had de Prozactafel ingepikt. Daar kon hij in zijn eentje bar weinig tegen doen. Ze zouden hem verslinden. Hij was niet schokkend veel waard zonder de rest van zijn Prozactafelraad. Dus nu zat hij aan het Luistervinktafeltje, op te pikken wat de Prozacjugend wel eventjes aan de wereld zou doen als zij maar.

Een ander lid van de Prozactafel liep binnen, bezag de Jugend verbaasd – zij hem niet – en daarna de Luistervink. Hij schoof aan. Even later liep er nog een verrast lid van de groep binnen, en schoof aan. Fluisterend bespraken ze de Prozacjugendopkomst. Ze wilden er aanvankelijk iets aan doen, maar ja. Jeugd, toekomst, enzovoort. Daar bovenop zaten er mooie jongedames tussen de Prozacjugend. Dat hadden zij met hun Prozactafelraad nooit voor elkaar gekregen.

Het was de heuglijke dag dat ineens de Prozactafel van een andere groep werd, en de leden van de oude groep nooit meer in het café zouden opduiken.

Share Button

Door Rene van Densen

Schrijver, dichter en mafkees René van Densen publiceert niet alleen op internet. Er zijn ook boekjes van hem te koop in zeer gelimiteerde oplagen (en hij doet niet aan tweede drukken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *