Alsof er niets gebeurt

Verhaal door René van DensenDe poes heeft een huisgenoot gekregen. Of eigenlijk heeft haar huisgenoot er een. De kater die ook in dit nieuwe huis woont, was er vierentwintig uur eerder dan zij. Ze zijn een paar dagen uit elkaar gehouden, maar de bedoeling is dat ze zelf de boel oplossen. Zowel ik als de eigenaar van de kater kunnen er immers niet de hele tijd bij blijven. Dus moeten ze af en toe gewoon vrij rondlopen en aan elkaar wennen.

Het gaat niet van een leien dakje. Mijn kat is moeilijk naar andere katten toe. Vroeger heette ze de Terror Kitten. Van kleins af aan siste ze naar andere katten en viel ze aan. De afgelopen anderhalf jaar had ze een heel huis dat van haar was, inclusief de tuin. Andere katten die onverhoopt de tuin in dwaalden, jaagde ze met veel kabaal weg.

Dus ze hist en gilt naar de kater. De kater is een kalme kater. Hij ziet het probleem niet. Mijn kat past drie keer in de kater. Bedaard loopt hij op haar af om haar mores te leren. Mijn kat vlucht onder een bank en maakt daar haar kabaal. De kater is te dik om onder de bank te passen en ziet het strategisch nadeel ervan in. Maar hij waakt.

Ik probeer mijn kat te kalmeren. Ik wijs haar op het feit dat de kater geen problemen maakt en zij wel. Ik zeg dat mijn kat hysterisch is. Dat ze een drama maakt van een dramaloze situatie. Alsof er niets gebeurt. Ondertussen waakt de kater nog altijd.

Demonstratief gaat hij op mijn pantoffels liggen. Mijn pantoffels ruiken naar mij. Mijn kat gilt harder. Ik kijk toe. Tenzij de kater mijn kat uiteen scheurt, grijp ik niet in. Maar ik wil eigenlijk wel even mijn pantoffels aan. Ik moet naar het toilet.

Ik zwaai mijn voeten naar mijn pantoffels toe. De kater schreeuwt en grijpt mijn voeten. Mijn poes gilt harder. Ik gil mee. De kater molesteert mijn voeten en verscheurt mijn benen. Terwijl ik in stukken vlees door de kamer vlieg, vraag ik me af waarom katten toch zulke moeilijke beesten zijn.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *