De luur (uit Papierpulp in Spe)DE LUUR

Ik draai u een luur
Gratis en voor niks
ik leid u af en steel uw tijd
Sta daar maar eens bij sil
Maar niet bevreesd
ik behandel uw tijd mild
ik schrijf, u leest
even zijn we samen.

Dit gedicht schreef ik op een parodie op de welbekende ’te huur’ posters en hing het in een raam zodat velen stil stonden en de tekst lazen. Weliswaar huurinformatie minder, maar een stukje verstrooiing rijker, liepen ze steevast glimlachend voort.

Tijdens de lockdown leest dichter René van Densen elke dag een gedicht voor uit zijn dichtbundels. In navolging van Gert Vanlerberghe’s Balkonnenvrees heeft hij deze reeks Keukenvrees gedoopt. Op deze manier kunnen blinden en slechtzienden ook wat van zijn poëzie meekrijgen en hebben het bijkomende voordeel dat ze René zelf niet kunnen zien. De bofferds.

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.