In zijn aankomende derde dichtbundel verkent René van Densen de elementen die een feest een feest zouden moeten maken. De gedichten in Luisterend en Stuimig trekken als het ware samen met je de jas aan en gaan op pad, het feestgedruis tegemoet. Met anticipatie én schroom, met goede moed en het vermoeden een verschrikkelijke fout te gaan maken. Negen hoofdstukken ontleden het feest als fenomeen. Uiteraard in full-colour.

Zo, u leest nog ? Dan heeft die belachelijke persbericht-intro u niet afgeschrikt en bent u er dus nog bij. Mooi. En joepie ! Het was toch alweer bijna een jaar dat ik niets van eigen hand heb uitgebracht, en deze dichtbundel is zelfs alweer een goede twee jaar in de maak. Aanvankelijk zou ik met iemand eraan samenwerken, maar de samenwerking liep te ver uit. Fans die aan mijn poort stonden te rammelen waar mijn derde dichtbundel bleef, enzovoorts – en sowieso ook: de andere twee dichtbundels zijn vrijwel uitverkocht. Hoog tijd voor iets nieuws dus !

Eerste dichtbundel

Iemand vertelde me ergens de afgelopen jaren dat die twee eerdere boekjes van mijn hand met gedichtjes erin, geen dichtbundels waren maar dichtbundelingen. Het is zo’n verschil dat eigenlijk alleen uitgevers interesseert, maar een bundel heeft blijkbaar ‘echt’ een thema. Direct nadat ik dat hoorde, werd het idee geboren voor Luisterend en Stuimig, een verkenning van een feest in negen hoofdstukken. En ik blijf er maar aan prutsen potverdorie, al twee jaar ! De mogelijkheid bestaat dat dit straks mijn beste boek tot dusver is. De mogelijkheid bestaat evengoed dat ik het al helemaal kapotstukgeprutst heb. Dat kan ik eigenlijk niet meer goed bepalen, zo dicht zit ik er al twee jaar op. Tijd dus, hoog tijd, om dit boekje de vrije wereld in te zenden.

Zet maar in de kalender: 13 juli

En dus noteren we alvast dat 13 juli a.s. er een presentatie zal zijn. Te Gent. In België. ’s Avonds, dus regel rap vervoer of overnachting, want het is dan de avond net vóór de Gentse Feesten (gezien het thema is dat natuurlijk geen toeval maar opzet: het is tevens de verjaardag van wijlen Walter De Buck). En dan zitten waarschijnlijk alle hostels, botels en hotels bommetjevol in Gent. Ik waarschuw maar op tijd he. Het wordt een waanzinnig leuke presentatie met allerlei optredens, en meteen ook het debuut van een bepaald podiumconcept. Meer kan ik nu nog niet verklappen, maar: erbijzijn is meemaken, missen is spijt. Beloofd.

U weet het nu ruim 3 maanden op voorhand. Drie maanden. Er is nog geen definitief etablissement, de planning is in volle gang, en ook het boek is nog niet geheel af, dus het wordt spannend, maar dat het 13 juli wordt, beloof ik u. Nu hoeft u er enkel nog maar bij te zijn.

Share Button

Door Rene van Densen

Schrijver, dichter en mafkees René van Densen publiceert niet alleen op internet. Er zijn ook boekjes van hem te koop in zeer gelimiteerde oplagen (en hij doet niet aan tweede drukken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *