Wildplaswandeling

Volle Maan


Als ik het beduimelde cafeetje in Prozacstad binnenloop, ligt al vlug zijn kruimelige hand op mijn schouder. De terrasbioloog. Prozacstad heeft een unieke terrasbioloog. De hele dag bestudeert hij de flora, de fauna, en alles wat vloeit op het terras. Ik schreef erover in de stadsgids van Prozacstad, maar voor wie die niet gelezen heeft, is deze introductie in feite voldoende. Hij dringt er voor de zoveelste keer op aan dat ik eens deelneem aan een van zijn wandelingen. Ik heb mijn eerste koffie nog niet op, en dan ben ik vaak meegaander. Tot mijn eigen verbazing stem ik dus toe. Mooi, roept hij, dan zie ik je vanavond. Ik hoef niet te vragen waar: uiteraard op het terras.

’s Avonds maak ik deel uit van een opvallend grote groep mensen die de klos zijn. Als ik de groep rondkijk zie ik enkel schuldgevoelrijke gezichten. Ze zijn allemaal omgepraat, zoveel is helder. De terrasbioloog roept enthousiast dat we beginnen. Hij leidt de weg. We worden in kolonne op een wildplaswandeling begeleid. De terrasbioloog neemt ons langs allerlei plaatsen waar hij wildgeplast heeft. Hier heeft hij nog acht ge-wél-dige Belgische biertjes geloosd, geeft hij aan, en hier heeft hij eens wildgeplast puur voor de sport, want het café was gewoon nog open. We horen de anekdotes gelaten aan. Hij geeft ook tips en trucs. We moeten letten op lantaarnschaduwlijnen. Wildplassen is een duistere sport. Je riskeert makkelijk een heel weekend cel, tegenwoordig, als ze je pakken.

Aan het eind van de wandeling mogen we allemaal zelf nog even wildplassen. Iedereen is wat opgelaten, maar we zoeken in ieder geval de meest geschikte locaties op. Omdat het volle maan is, valt dat niet mee. Iedereen is bang betrapt te worden. De terrasbioloog complimenteert ons met onze wildplasplekjes. Niemand van ons moet echt. Bovendien voelen we ons enorm gegeneerd. Een enkeling perst er met moeite enkele druppeltjes uit. De terrasbioloog zegt dat de wandeling voorbij is en neemt ons terug mee naar het terras. Daar krijgen we allemaal, als compensatie voor de wandeling, de keus uit een stapel boetes. Het zijn boetes die de terrasbioloog heeft gekregen voor wildplassen. Wij mogen ze betalen. Zo compenseren wij zijn research, zegt de terrasbioloog. Prozacstad boft maar, met zo’n terrasbioloog.

Share Button

One thought on “Wildplaswandeling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *