Waar Ben Jij (uit Luisterend en Stuimig)


WAAR BEN JIJ

Waar ben jij
zo bang voor
en waarom sluit ik
me af van jou, denk ik
alleen in de straten

met oortjes in mijn oren
die spreken maar niet horen
terwijl een neonletter
knippert naar me
in mijn gedachten. Het is de a.

Want ergens moet alles beginnen,
het alles van het niets, niets
dat ik deel met de nacht, samen
in de dampwolk uit mijn mond.

Nul balkjes in de lucht,
waar ik ook reik, geen ogen
om in te spartelen, zonder
roep om hulp
Verdrinken doen we wel alleen.

Kalm rijgt het bestaan aaneen
in lange halen, onvoldaan
het zal steken, trekken
en uiteindelijk verbinden,
in de eindknoop

waarin ik verdwijn
en nog net, nét
vraag

Waar ben jij ?

Tijdens de lockdown leest dichter René van Densen elke dag een gedicht voor uit zijn dichtbundels. In navolging van Gert Vanlerberghe’s Balkonnenvrees heeft hij deze reeks Keukenvrees gedoopt. Op deze manier kunnen blinden en slechtzienden ook wat van zijn poëzie meekrijgen en hebben het bijkomende voordeel dat ze René zelf niet kunnen zien. De bofferds.

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *