Lange nagels


Verhaal door René van DensenMisschien wou ze er slechts langs of gewoon even bestellen, maar toch. Karel had ineens lange nagels op zijn schouder en hij vond het maar niks. Lange nagels, daar komt ellende van. Nurksig schudde hij de hand van zijn schoudergewricht.

Een set gestifte dameslippen fluisterde in zijn oor: “En zo sta je ineens oog in oog met je eigen persoonlijke plottwist.” Daar gingen Karel’s nekharen helemaal van overeind staan. De nagels, dat was al te veel, volledig ongewenst, laat staan een stel gestifte lippen, een vrouwenstem, of wat ze net zei. Karel zat helemaal niet te wachten op een plottwist. Strak keek hij voor zich uit.

De nagels streken langs zijn mouw naar zijn elleboog. Nee, nee en nog eens nee, dacht Karel, en schudde ze weer af. Hij concentreerde zich zo goed mogelijk op de etiketten van de flessen boven de bar. Cointreau. Fonseca. Red Label. Een puike selectie. Prachtige labels ook. De flessen leken nieuw. Gepoetst ?

Plots scherp in beeld komend achter de flessen: er hing ook een spiegel. Voor hij het doorhad, zag hij twee groene ogen strak terugkijken. Meteen keek hij grim ergens anders heen. Koffiezetapparaat dan naar. Plottwists die hem een beetje met groene ogen aan gingen zitten kijken, dat was niks voor hem. Zeker niet vandaag. Dat de plot maar ergens anders zijn dansje ging doen, verdomme.

Heel, heel subtiel streek een lange nagel langs de rand van zijn oor. Alle kleine haartjes sprongen op alert. Hij moest hier weg, en wel meteen. Er was teveel plot in de toko. Een café waar de tijd stilstaat: was dat nou teveel gevraagd ?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *