Het nieuwe jaar

Verhaal door René van DensenHet nieuwe jaar krioelt door zijn benen en spint. Wrijft tegen zijn kuiten. Hij blijft het negeren. Dan loopt het nieuwe jaar nog maar een achtje rond zijn voeten. Geen respons. Het nieuwe jaar geeft het niet op. De man moet het nieuwe jaar zién. Het nieuwe jaar strelen, omhelzen. Hij moet het nieuwe jaar voelen. Ze springt op het aanrecht en geeft kopjes aan zijn handen.

De oude man werkt stug door en veegt het nieuwe jaar opzij. Straks. Hij heeft nog rotzooi op te ruimen. Rotzooi van het oude jaar. Elk jaar brengt nieuwe rotzooi en hij is nog niet klaar voor die van het nieuwe jaar. Eerst het oude jaar uit de weg. Hij concentreert zich. Het nieuwe jaar blijft in de weg lopen en rolt krols dwars door zijn opruimactiviteiten heen. De man zucht en duwt het nieuwe jaar weer aan de kant. Nu. Niet. Straks !

Het nieuwe jaar kijkt verwonderd toe. Waarom is de oude man nog bezig met dat vorige jaar ? Dat is toch al zoooooo voorbij. Ze snapt er niets van en likt zichzelf eens. Dan tilt ze de staart op en legt een geurige bolus op het aanrecht. Als de oude man zo graag wil opruimen, dan krijgt hij wat op te ruimen, denkt ze tevreden.

De oude man zucht. Het nieuwe jaar is nog amper begonnen of het gezeik begint alweer.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *